SNP2Prot Kick-off Symposium

Date: 25 & 26 February 2025

Time: 8:30 am – 4 pm

Location: Leibniz Institute for Plant Biochemistry (IPB), Weinberg 3, 06120 Halle (Saale)



Schedule v250220

Day 1 (25 Feb 2025): Scientific introduction and team building

Start at 8:30 AM:

8:30 - 9:00	Registration and Welcome Coffee Participant registration Informal get-together with coffee and snacks	30 min
9:00 - 10:00	Welcome and presentation of the consortium & IRTG · Welcome by the spokesperson · Overview of the objectives of the research network (20 min) · Presentation of methods section (30 min) · Introduction to the IRTG (5 min)	45-60 min
10:00 10:10	Short break · "Bio-Pause"	10 min
10:10 - 11:40	Presentation of subprojects - Research Area A · Short presentation of subprojects A01-A06 (8-10 min talk each) · + 2 min discussion	1 h 30 min
11:40	Group photo! · Location will be announced on site	15-20 min
12:00 - 12:45	Lunch · Together at 'Weinbergmensa'	45-60 min
12:45 - 14:15	Campus tour · Guided tour of the campus with visits to important facilities and laboratories: Heide Süd Campus and Weinberg Campus · Opportunity to get to know the infrastructure and resources of the campus	1 h 30 min
14:15 - 15:15	Team-building activities Interactive activities, team workshop moderated by Dr. Claudia Langosch Objective: to build trust and strengthen collaboration	60 min
15:15 16:30	World-Café · ca. 15 min introduction · Topic-specific division of the PIs and ECRs in small groups · First joint problem solutions and discussions · See suggestion of topics here: Topics for World Café	60 min
16:30 - 18:00	Evaluation of the World Café with coffee break & subsequent free networking · Presentation of the discussion results of the individual topics · Discussion on the output of the topics with the entire CRC · Opportunity for networking and in-depth discussions	1 h 30 min
18:45 - 21:00	Evening event (open end) · Dinner together at 'Wenzel Restaurant Halle' Gr. Nikolaistraße 9-11 · Opportunity for informal discussions in a relaxed atmosphere	-

Day 2 (26. Feb 2025): Continued project presentations, RDM and GAM

Start at 9:00 AM:

from 8:30	Coffee • For early birds	30 min
9:00 - 9:15	Short welcome · Summary of the most important points from the previous day · Presentation of the program for the second day	15 min
9:15 - 10:30	Presentation of subprojects - Research Area B · Short presentation of subprojects B01-B05 (8-10 min talk each) · + 2 min discussion	1 h 15 min
10:30 - 10:50	Coffee break Opportunity for informal exchange	20 min
10:50 - 12:05	Presentation of subprojects - Research Area C · Short presentation of subprojects C01-C05 (8-10 min talk each) · + 2 min discussion	1 h 15 min
12:05 - 13:00	Lunch · Catering at event location	45-60 min
13:00 - 13:40	Presentation of subprojects - Research Area D · Short presentation of subprojects D01 und D02 (<u>15-17 min talk each</u>) · + 2 min discussion	40 min
13:40 - 14:30	Lecture: "Introduction to Data Management" · First information on RDM presented by 'DataPLANT' (Dr. Timo Mühlhaus)	50 min
14:30 - 14:50	Coffee break · Opportunity for informal exchange	20 min
14:50 - 15:50	Open Discussion und Feedback; Elections · Election of the spokesperson, the steering committee members, the student representatives, etc. · Open discussion about the symposium · Feedback round: What was good? What can be improved? · Outlook on the next steps of the consortium	60 min
15:50 - 16:15	Farewell Informal finish with coffee and snacks	30 min

16:15	Follow-Up meeting for PIs	45 min
- 17:00	 Meeting at the Benno-Parthier-Seminar room Discussion about publication strategy 	